Drømmeagtig daddelchokolade

Tro mig, denne chokolade er uden sammenligning! Den er afprøvet på voksne og børn, familie, venner og kolleger, folk med sød tand, folk uden sød tand, you name it – den er en sællert! Nyd denne godte, når trangen til noget chokoladeagtigt er over dig!

Du skal bruge:

70 g usaltede cashewnødder, fintmalede
100 g udstenede dadler, hakkede
80 g kokosolie
15 g usødet kakaopulver
30 g kokosmel

Tjek at der ikke er rester af sten i dadlerne. Put alle ingredienserne undtagen kokosmelet i en skål, og bland det godt sammen. Blend det hele grundigt med en stavblender, til massen er blød og nogenlunde ensartet. Måske du undervejs er nødt til at skrabe massen ud fra kniven, hvis det sætter sig fast.

Hæld kokosmelet i, og bland det hele godt sammen. Hæld massen i en plastikform – gerne en aflang firkantet én (så kommer det nemlig til at ligne en rigtig plade chokolade!). Put det i køleskabet, og lad det afkøle helt (vigtigt!). Det tager et par timer. Man kan også putte det i fryseren, hvis det skal gå hurtigere. Tag chokoladen ud af formen, og skær i stykker med en kniv. Serveres med tandstikker – lige til at stikke i!

TIP! Læg stavblenderen væk, og hak derimod dadler og cashewnødder fint i hånden, inden de øvrige ingredienser røres i. Tilsæt så 1 tsk. finthakket appelsinskal (skal være økologisk!). Resultatet er en knasende sprød chokolade med en guddommelig smag af orangekrokant.

13 tanker om “Drømmeagtig daddelchokolade

 1. Hej, jeg fandt din blog for et stykke tid siden og har lavet din chokolade flere gange, og hele familien er begejstret. Tak!!

 2. Hej Vigdis,

  Mange tak for ordene – og velbekomme. Det er jeg bare glad for at høre 🙂

  Jeg synes bestemt, at kakaosmør er et rigtigt godt bud på et alternativ til kokosolien. Jeg har dog ikke selv prøvet det. Kokosolien gør, at chokoladen bliver helt stiv i køleskabet, og jeg ved ikke, om kakaosmør gør det samme?

  Du kan i øvrigt sagtens udelade kokosmelet – så er der i hvert fald lidt mindre kokossmag i. 🙂

  Men jeg er faktisk selv begyndt at lave chokoladen i en oliefri version, hvor jeg blender dadler og evt. nødder eller havregryn med plantemælk og så tilsætter kakaopulver og kokosmel, indtil det bliver nogenlunde fast. Det bliver ikke stift som chokolade, men mere ligesom havregrynskugler.

  Kh
  Henriette

 3. Hej,
  Kakaosmør vil stivne ligesom kokosolien gør, så det er et fint bud. Tror selv at jeg vil prøve den version.
  Mmmm, har selv lige lavet chokoladen for første gang – fantastisk! Tak :_)

 4. Så har jeg lavet den – byttede dog cashewnødderne ud med valnødder og hakkede dem groft – Men ødelagde min stavblender på at blende de hakkede “bløde” økodadler fra änglemark og kokosolien blot efter 2 tryk – måske der skulle stå i opskriften at dadelerne skulle lægges i blød nogle timer først hvad jeg selv plejer. Eller at man skal bruge de ikke øko-juledadler som er totalt bløde. Hm – men glæder mig alligevel til at spise dem med is om lidt!! Et tip er at det smager totalt godt med carob i stedet for kakao, hvis man er til det. Jeg lavede 2 udgaver!

  • Hej Andrea,

   Ej, hvor ærgerligt, at din stavblender gik i stykker! 😦

   Jeg har lavet chokoladen hundrevis af gange, og kun én eneste gang har jeg oplevet, at stavblenderen gav op, og det var en meget gammel en. Min nuværende stavblender fra Braun har indtil videre holdt til rigtig mange omgange, og jeg bruger endda de ikke helt bløde soltørrede dadler fra Urtekram, og jeg lægger dem heller ikke i blød først. Men når jeg blender, er jeg opmærksom på ikke at blende for længe og hårdt og lige skrabe massen ud fra kniven indimellem.

   Jeg håber, du kan lide chokoladen og trods alt har mod på at lave den igen. Du kan også blende massen i en foodprocessor, hvis du har sådan en. 🙂

   Kh
   Henriette

 5. Pingback: Generalforsamling & sommerfest 2013 – Mad med Medfølelse | Kærlighed & Kikærter

 6. Hej Henriette:-)
  Din chokolade kage ser super lækker ud og jeg har planer om at lave den en af dagene men jeg kan ikke tåle nødder så hvad kan jeg erstatte dem med?
  Hilsen
  Carina

  • Hej Carina,

   Tak for det. 🙂 Nødderne er en stor del af daddelchokoladen, så det er selvfølgelig lidt af en udfordring at undvære dem. Min første tanke er, at du måske kan erstatte nødderne med havregryn, men så kan du lige så godt lave mine havregrynskugler i stedet for og så udelade kokosmel, hvis du ikke kan tåle det. Det er dem her:

   https://henriettevesterbak.wordpress.com/2013/08/27/de-sunde-havregrynskugler/

   Og så kom jeg til at tænke på noget andet. Kender du persipan? Det er marcipan lavet på abrikoskerner i stedet for mandler. Jeg ved ikke, hvor man kan købe det i Danmark (muligvis Aldi eller Lidl), men man kan garanteret købe det på nettet i tyske onlineshops. Det kan du fx bruge til at lave mine marcipanhapsere:

   https://henriettevesterbak.wordpress.com/2012/12/20/marcipanhapsere-med-orangekaramel/

   Og måske kunne persipanen også fungere som erstatning for nødderne i daddelchokoladen? Det var blot en tanke.

   Lad mig endelig høre, hvis du afprøver det, eller hvis du finder noget andet godt at erstatte med.

   Mange hilsner,
   Henriette

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s