Gulerodsbrud

8 stk. (Pssst! Du kan også bare forme dejen til 16 boller eller noget…)

Store, skønne og velduftende gulerodsbrud, som er fulde af smag, godhed og hygge. Try them!

Du skal bruge:

42 g gær
1 dl lunkent vand
200 g gulerod, revet (3 dl)
3 dl neutral sojamælk
1 dl solsikkekerner
½ dl solsikkeolie
2 tsk. fint salt
700-750 g sigtet speltmel

Gæren røres ud i det lunkne vand.

I en skål blandes gulerødder, sojamælk, solsikkekerner, solsikkeolie, salt og gærblanding, og det hele røres godt sammen. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt til sidst dejen godt igennem på et meldrysset bord. Lad dejen hæve tildækket på bordet eller i en skål i en time.

Form dejen til otte brud, læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 20 min. Bag dem i ovnen ved 200° i 25 min.

7 thoughts on “Gulerodsbrud

  1. Umm tak for en dejlig opskrift! Jeg lavede disse boller til min fødselsdag i dag. Dog kom jeg mindre mel i (525 g.) og æltede ikke dejen men kom den på bagepladen i “klatter”. De blev super lækre, sprøde og saftige indeni.🙂

  2. Har bagt disse boller i går, og de blev super lækre! Min kæreste var også vild med dem, og han kan ellers være svær at gøre tilfreds.
    Tusind tak for opskriften🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s