Nem ærtecreme

En lækker og cremet dip til grøntsager behøver hverken være fedende eller besværlig at lave, og som oftest er de helt simple retter også de mest lækre. Så gå langt uden om crème fraîchen, og grib i stedet for en pose frosne øko-ærter.

Du skal bruge:

4 dl frosne ærter
1 stort løg, grofthakket
urtesalt
friskkværnet peber
olivenolie til stegning
2-3 store gulerødder, skrællet og skåret i stænger

Dæk ærterne med nykogt vand, og lad dem stå i 5-10 min. Steg løgene i lidt olivenolie ved middelvarme, til de er klare. Hæld vandet fra ærterne, og bland dem i løgene. Steg dem med løgene i højst 2-3 min., og hæld blandingen over i en skål eller et litermål.

Drys forsigtigt med urtesalt og peber – det er ærternes søde smag, der skal være fremtrædende – og blend hele molevitten med en stavblender, til du har en cremet grøn sag.

Serveres fx med gulerodsstænger til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s