Himmelsk nøddesteg

Himmelsk nøddesteg

Denne lækre nøddesteg er supernem og hurtig at lave. Men det bedste er, at den smager absolut fantastisk. Den egner sig rigtig godt til julebordet, som pålæg til påskefrokosten eller som tilbehør til en lun ret. Så husk at lave nok, og vær gavmild med den!

Du skal bruge:

1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
½ spsk. tørret basilikum
½ dl vand
1 spsk. bouillonkoncentrat
180 g bella gomba svampe, finthakket
150 g kryddertofu, smuldret
100 g cashewnødder (eller hasselnødder), grofthakkede
50 g valnødder, grofthakkede
½ dl neutral sojamælk (eller havremælk)
olivenolie til stegning (kan udelades)

Opvarm ovnen til 180°.

Varm en pande op til middelvarme, tilsæt lidt olivenolie, og steg løg og hvidløg, til løgene er klare. Du kan også sagtens bruge vand i stedet for olie og vandstege løgene, til de er møre. Tilsæt basilikum, vand og bouillonkoncentrat, og rør rundt, til bouillonen er opløst.

Bland svampe, tofu, nødder og plantemælk i en skål. Hæld løgblandingen over i samme skål, og blend det hele med en stavblender. Nøddestegen må dog godt have lidt bid, så blend det groft. Smag til med urtesalt om nødvendigt.

Hæld blandingen i et passende ovnfast fad, og bag den i ovnen i ca. 25 min.

Nøddestegen smager også pragtfuldt som koldt pålæg dagen efter.

16 tanker om “Himmelsk nøddesteg

 1. Pingback: Deborah's food and something

 2. Pingback: Generalforsamling & sommerfest 2013 – Mad med Medfølelse | Kærlighed & Kikærter

 3. Pingback: Det ultimative inspirationsindlæg – til en vegansk jul! | Månebarnet

 4. Pingback: Frækkedeller - de bedste veganske og vegetariske frikadeller

 5. Hej Henriette,
  Jeg har efter første forsøg ikke haft hæld med at få nøddestegen fast. Den smagte rigtig godt, men var mere som postej og ikke til at skære af. Jeg havde hældt dejen i en rugbrødsform, som er højre, men tilgængæld fik stegen 15 min længere i ovnen. Kan man evt. putte et æg i, så den binder?
  Venligst Helene

  • Kære Helene, stegen bliver først fast, når den er (køleskabs-)kold, og du kan få en endnu fastere version ved at blende det hele grundigt med en stavblender i stedet for at bruge en foodprocessor, der blender mere groft. Du kan evt. også blande farsen med lidt mel (fx kikærtemel) eller kokosolie, som jo stivner, hvis stegen sættes på køl. Som alternativ til æg (denne blog er vegansk) kunne du prøve med iblødsatte loppefrøskaller (HUSK). Det bliver til en form for slim, der minder om æggehvide. Der er mange muligheder for at gøre stegen mere skærefast, men ingen tvivl om, at det vil fungere bedst, når den er kold. 🙂

   Kh
   Henriette

 6. HAHA, når man ikke kan læse og anvender ½ liter og ikke ½ dl. vand så bliver den noget løs for nu at sige det mildt. Jeg forsøgte at putte malede (med min kaffemølle) linfrø i – det hjalp lidt. Men løs det blev den ved med at være. Smagen var himmelsk, jeg puttede også røget paprika i og erstattede bouillon med hvidvin. Jeg vil lave en ny steg her til aften og følge målene. Tak for en fed (gammelt 60’er udtryk, der betyder rigtig god) veganeropskrift 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s