Nytårsfrokost!

Nytårsfrokost

Hvad skal du have nytårsaften? Er menuen allerede nøje planlagt, eller mangler du en idé? Denne festlige nytårsfrokost er Grøn, Sund & Lækker!’s bud på en anderledes og spændende nytårsmenu.

Til påskefrokost og julefrokost laver jeg gerne en omgang Grøntbelagt smørrebrød, men i år slog det mig, at dette festfyrværkeri af et måltid med alle sine farver og smagsvarianter faktisk egner sig rigtig godt som nytårsmenu. Så jeg har kreeret en version 2 af mine grøntbelagte smørrebrød, som jeg er sikker på vil imponere nytårsgæsterne.

I bunden af opskriften finder du en komplet indkøbsliste til 8 madder (ca. 2 sultne personer) – for your convenience.🙂

TIP! Dagen før: Sæt yoghurten til at dræne (ca. en halv bøtte = 250 g), og kog kartoflen. For at spare tid på selve dagen kan du også lave postejen dagen før.

Du skal bruge:

8 små skiver rugbrød eller 4 store skiver delt i halve

Pynt til fordeling over de 8 madder:
8-10 cherrytomater, skåret i halve
1 stort rødløg, skåret i tynde skiver
½ stor rød snackpeber, skåret i små tynde stænger
1 håndfuld persille, finthakket

Avocadomadden:

Avocadomadden1 moden avocado, halveret og udstenet
1 spsk. citronsaft
½ fed hvidløg, finthakket
¼ tsk. stødt spidskommen
urtesalt
2 spsk. Cavi-art Sort

Mos avocadoen med en gaffel, tilsæt citronsaft, hvidløg og spidskommen, og smag til med urtesalt. Fordel avocadomosen på to skiver rugbrød. Put ca. 1 spsk. Cavi-art ovenpå, og pynt med cherrytomat og løg.

Postejmadden:

Postejmaddenca. ¼ portion Himmelsk nøddesteg
(men lav nu bare en hel portion, så er der pålæg til mange glade dage)
4 cm peberrod, skrællet og revet
2-3 spsk. drænet sojayoghurt
urtesalt

Rør peberrod og sojayoghurt sammen, og smag til med lidt urtesalt. Læg en god, stor skive nøddesteg på to skiver rugbrød, put en spsk. peberrodscreme oven på hver mad, og pynt med snackpeber og persille.

Kartoffelmadden:

Kartoffelmadden1 stor kogt kartoffel, skåret i ½ cm tykke skiver
4 spsk. purløg, finthakket
3-4 spsk. drænet sojayoghurt
2 spsk. gærflager
½ fed hvidløg, finthakket
¼-½ tsk. paprika
urtesalt
evt. olivenolie til stegning

Rør purløg, sojayoghurt, gærflager og hvidløg sammen, og smag til med urtesalt. Kartoffelskiverne kan du enten bruge, som de er, eller du kan stege dem i lidt olie på en sliplet-pande, til de er sprøde og gyldne. Krydr kartoffelskiverne med paprika og urtesalt. Smør lidt af purløgsdressingen på to skiver rugbrød, og fordel kartoffelskiver ovenpå. Put en spsk. purløgsdressing ovenpå, og pynt med cherrytomat og løg.

Pølsemadden:

Pølsemadden2 store tofupølser (jeg anbefaler Lange Wiener fra Nagel. På pakken står der også nogle gange Tofu Wiener, men det er de samme pølser)
2 tsk. sennep
2 spsk. ketchup

Steg pølserne på en pande, til de er sprøde. Hvis du bruger en sliplet-pande, behøver du ikke ekstra olie til stegningen, da pølserne fra Nagel i forvejen er let olierede på overfladen. Smør to skiver rugbrød med sennep. Halver pølserne, skær dem op på langs, og fordel dem på rugbrødsskiverne. Put 1 spsk. ketchup på hver pølsemad, og pynt med snackpeber, løg og persille.

Rigtig god appetit! Jeg håber, du får en fantastisk nytårsaften!

Komplet indkøbsliste:

Grøntsager:
180 g bella gomba svampe (du kan også bruge alm. champignon til nøddestegen)
1 bakke cherrytomater
1 stor kartoffel
1 stor rød snackpeber
1 avocado
1 rødløg
1 gult løg
hvidløg
1 stang peberrod
1 bundt persille
1 bundt purløg

Krydderier:
bouillonkoncentrat
paprika
stødt spidskommen
tørret basilikum
urtesalt
sennep
ketchup

Brød og nødder:
1 pakke rugbrød
100 g cashewnødder (eller hasselnødder)
50 g valnødder

Væske:
1 liter neutral sojamælk (eller havremælk)
citronsaft
evt. olie til stegning

Diverse:
1 dåse Cavi-art Sort
1 bøtte sojayoghurt
1 pakke Lange Wiener fra Nagel (eller Tofu Wiener)
1 pakke tofu (du skal bruge 150 g til nøddestegen)
gærflager

3 thoughts on “Nytårsfrokost!

  1. Henriette, det ser helt vildt inbydende ud!
    I øjeblikket er jeg i gang m en juicefaste og har været det siden 1. januar, så opskrifterne bliver gemt til en anden god gang…

  2. Pingback: Deborah's food and something

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s